Turbūt retas nėra ragavęs saldžios sriubos, bet kažkodėl visų paskutinį kartą ragauta saldi sriuba buvo… vaikystėje. Nepelnytai pamirštų sriubų renesansui siūlome pasigaminti gaivios, vasara kvepiančios desertinės sriubos. Miško uogas galite keisti vyšniomis ar avietėmis, o po liepos vidurio neberekomenduojamus vartoti rabarbarus – citrinos sultimis.
2 l vandens;
1 stiklinė mėlynių;
1 stiklinė raudonųjų serbentų;
2 rabarbaro kotai;
100 g spiralinių makaronų;
100 g rudojo cukraus;
1 šaukštelis krakmolo.
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Uogas perplaukite po šalto vandens srove ir suberkite į koštuvą.
Vandenį supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite makaronus. Maišykite šaukštu, kad makaronai laisvai plaukiotų vandeny, suberkite cukrų ir, vis maišydami, virkite apie 10 minučių.
Suberkite krakmolą į nedidelį indelį, užpilkite samčiu skysčio iš puodo ir gerai išmaišykite. Į puodą berkite uogas, rabarbarų gabaliukus ir galiausiai supilkite krakmolą. Dar kartą išmaišykite, uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite iki visiško atvėsimo. Laikykite šaldytuve.
Tiekite šaltą, galima gardinti plakta grietinėle ar šaukštu vanilinių ledų.