Čijos (ispaninio šalavijo) sėklos yra labai sveikos ir naudingos organizmui. Jos turi daugybę maistingų medžiagų ir mineralų tokių kaip baltymai, kalcis, magnis, omega–3 bei geležis. Taip pat jose gausu antioksidantų ir skaidulinių medžiagų, jos – mažai kaloringos. Iš jų galima gaminti įvairiausius patiekalus. Vienas iš jų, čijos sėklų ir vaisių koktelio pudingas.
Jums reikės:
50 g čijos sėklų;
2 bananų;
1 persiko;
1 obuolio;
50 g uogų (braškių, aviečių…);
100 g datulių;
50 g migdolų riešutų;
200 ml vandens;
2 a. š. cinamono miltelių;
1 v. š. sezamų seklų;
1 v. š. moliūgų sėklų.
Įrankiai:
trintuvas („blenderis“).
Eiga:
Geriausiai migdolų riešutus užmerkti vandenyje nakčiai ar bent kelioms valandoms. Išmirkytus riešutus nuplaukite, įpilkite 200 ml vandens ir sumalkite, gausite migdolų pieną. Taip pat galima nusipirkti jau paruoštą migdolų pieną.
Į migdolų pieną įdėkite vaisius: bananą, persiką, obuolį, datules (be kauliukų) ir sutrinkite kol pasidarys vientisa masė. Kokteilis – paruoštas.
Sumaišykite čijos sėklas su cinamonu, supilkite kokteilį ir gerai išmaišykite.
Įdėkite supjaustytas uogas ir vieną mažais gabaliukais supjaustytą bananą, gerai išmaišykite.
Papuoškite uogomis ir sėklomis.
Palikite per naktį ar bent 3–5 valandas šaldytuve, kad sustingtų.
Skanaus!
Recepto autorė Ieva Kurmytė