Morkose yra gausu įvairiausių vitaminų: C, D, E, B; mineralų: kalcio, geležies, magnio ir ypač karotino, kuris organizme virsta vitaminu A. Jos yra labai naudingos norint palaikyti gerą regėjimą. Morkų sultys padeda gerinti imuninę sistemą, odos būklę, stiprina kraujagyslių sistemą ir greitina medžiagų apykaitą.
Iš morkų išspaudus sultis, morkų likučius galima panaudoti skanių saldainių gamybai.
Ingredientai:
500 g tarkuotų morkų (apie 10 vidutinio dydžio morkų);
250 g cukraus;
2 citrinos;
3 a. š. cinamono;
4 a. š. kokoso drožlių;
keli bananai.
Paruošimo būdas:
Saldainiams naudokite morkų išspaudas, kurios lieka išspaudus sultis. Neturint galimybės spausti sulčių, morkas tiesiog smulkiai sutarkuokite.
Sumaišykite tarkuotas morkas su cukrumi ir cinamonu.
Morkų masę virkite ant mažos ugnies apie 1–1,5 val. kol išgaruos skystis ir masė pasidarys tvirta.
Pabaigoje, kai masė sutirštės, įtarkuokite citrinas. Gerai nuplovus citrinas karštu vandeniu, galima įtarkuoti jas su visa žievele. Pavirkite dar 10 minučių.
Palaukite, kol masė atvės.
Supjaustykite bananus griežinėliais.
Iš morkų masės padarykite rutuliukus ir į juos įdėkite bananų griežinėlius. Gražiai
suformuokite saldainiukus.
Skanaus! )