Reikės: 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2-3 česnako skiltelių, 2 svogūnų, 2 vidutinio dydžio bulvių, 2 vidutinio dydžio jaunų cukinijų, apie 1,5 l sultinio (mėsos, daržovių) arba vandens, apie 500 g šviežių špinatų lapelių, šviežių kalendrų arba petražolių lapelių (apie 100 g – kuo daugiau, tuo skaniau), 1 citrinos sulčių, maltų juodųjų arba baltųjų pipirų, druskos.
Paruošimas:
Puode įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti nuluptus sukapotus svogūnus, česnakų skilteles ir pakepinti, kol gražiai pagelsta. Suberti nuskustas susmulkintas bulves, cukinijas (jaunų cukinijų lupti nereikia), supilti sultinį arba vandenį, viską sumaišyti, sumažinti ugnį ir virti apie 15 min., kol daržovės suminkštėja.
Špinatų lapus labai gerai nuplauti, jeigu didesni lapai, juos susmulkinti, įmaišyti į sriubą, pasūdyti, įberti maltų pipirų, pakaitinti keletą sekundžių, tada suberti susmulkintus kalendrų arba petražolių lapelius, sumaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Kas mėgsta, galima sriubą pertrinti rankiniu arba elektriniu maišytuvu, tada įpilti citrinų sulčių, sumaišyti ir tiekti.
Tiekiant sriubą galima pagardinti šlakeliu geros kokybės alyvuogių aliejaus, natūraliu jogurtu arba grietine.