Aitrių morkų ir kalendrų salotos su sezamo aliejumi
vlmedicina.lt | 2014-12-12 10:02:29
200 g morkų sutarkuoti plonais šiaudeliais, išmaišyti su 12 g išspausto česnako, 13 g cukraus, 2 g druskos, 3 g maltų kalendrų (lotyniškai - Coriandumsativum, angliškai – corianderseed), ant peilio galo maltų čili aitrių paprikų. Paskui išmaišyti su 13 g obuolių acto.
40 g aliejaus kaitinti su pusę svogūno, svogūną išmesti, o verdančiu aliejumi užplikyti morkas ir greitai išmaišyti. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti dvi savaites – kuo ilgiau stovi, tuo skanesnės morkos. Ant indo turi būti užrašas „Marinuotos morkos“ ir etiketė su pagaminimo data. Patiekiant salotas sudėti į salotinę, užlašinti 5 g sezamų aliejaus, užbarstyti 2 g smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Galima duoti kaip garnyrą prie karštų patiekalų.