Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė
Agaras - tai augalinės kilmės tirštiklis, išgaunamas iš raudonųjų jūros dumblių. Sudarytas iš polisacharido agarozės ir agaropektino mišinio. Suteikia sotumo jausmą, gali laisvinti vidurius. Kolagenas - tai baltymas, kurio agaras neturi, tad kaulams ir sąnariams naudingiau būtų želatina.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (1)Nepatinka (7)
Įvertinkite straipsni:
Balsavimu įvertinimas 1 / 5 (2). Jūs dar nebalsavote