Apie naudingąsias šio gėrimo savybes daug prirašyta. Net autoritetingiausi mokslininkai šiam gėrimui skiria disertacijas. Ir, beje, kai kurie iš jų mano, kad būtent tokie pieno produktai yra ilgaamžiškumo raktas. Kefyras yra įtrauktas į naudingiausių produktų pasaulyje sąrašą. Taigi gerti jį daugiau nei sveika – ir bet kuriuo paros metu.
Kefyras – universalus produktas virškinimui sureguliuoti. Šviežias kefyras vidurius laisvina, senas (pastovėjęs ilgiau kaip 3 dienas) – priešingai, kietina.
Kefyras pasižymi švelniu šlapimą varančiu poveikiu. Dėl to jį gerti rekomenduojama visiems, turintiems bėdų dėl tinstančių galūnių ir padidėjusio kraujospūdžio.
Kefyrą gerkite kuo tuštesniu skrandžiu. Ir su kuo mažiau priedų. O jeigu kefyrą geriate išskirtinai savo malonumui, jis nesugadins nei rytinio, nei dieninio, nei vakarinio meniu.
Gerti kefyrą nakčiai sveika ne ką mažiau, nei gerti jį kitu paros metu. Dar daugiau: išgertas prieš einant gulti, kefyras gerina žarnyno florą ir stiprina miegą. Jame esantys pieno baltymai turi daug aminorūgšties triptofano – bene svarbiausio produkto kokybiškam ir ramiam miegui.
Jeigu metate svorį arba tiesiog norite jį išlaikyti stabilų, puodelis kefyro padės suvaldyti apetitą pačiu sunkiausiu paros metu – vakare. Piktnaudžiauti kefyru prieš miegą nereikėtų nebent žmonėms, iš kurių organizmo labai greitai pasišalina skysčiai, antraip neišsimiegos visą naktį, nes turės lakstyti į tualetą. Jiems saugiausias variantas – stiklinaitė kefyro dvi valandos prieš miegą.