Reikalingi produktai: 500 g nuvalyto ir supjaustyto moliūgo, 250 g nuvalytų ir supjaustytų bulvių, 2 a.š. tarkuoto imbiero, 4 v.š. lydyto sviesto, 1 l vandens, kokoso pieno.
Reikalingi prieskoniai: 1 a.š. ciberžolės, 0,5 a.š. raudonosios paprikos miltelių, 2 a.š. druskos, aštriojo čili pipiro (pagal skonį), šviežiai malti juodieji pipirai.
6 porcijos, gaminimo trukmė - 45 min.
Gaminimas:
Nuvalome moliūgą, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Nuvalome ir smulkiai sutarkuojame imbierą.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir suberiame ciberžolę, raudonosios paprikos miltelius, susmulkintą aštrųjį čili pipirą.
Sudedame supjaustytas bulves ir moliūgą. Troškiname apie 10-15 min. ant vidutinės ugnies arba tol, kol moliūgas pradės tęžti. Tuomet sudedame sutarkuotą imbiero masę, viską permaišome ir dar pakepiname kelias minutes. Kepinant nuolat maišome, kad visos daržovės gautų vienodą kiekį šilumos.
Kol daržovės troškinasi, puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas kepintas daržoves, uždengiame dangčiu ir leidžiame dar pasitroškinti apie 15–20 min. Nukeliame nuo ugnies, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir viską sutriname trintuvu iki vientisos tyrės.
Prieš patiekdami pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kokoso grietinėle. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su duona.
Patarimai:
Jei gaminate vaikams, galite nedėti imbiero ir aštriojo čili pipiro. Tuomet gausis švelni kreminė moliūgų sriuba.