Reikalingi produktai:
1 stiklinė virtų avinžirnių,
3 stiklinės supjaustytų špinatų,
2 vidutiniai pomidorai,
1 žaliasis pipiras,
3 v.š. augalinio aliejaus,
1 a.š. tarkuoto imbiero.
Reikalingi prieskoniai:
¼ a.š. asafetidos, po ½ a.š. druskos, maltų raudonųjų pipirų, ciberžolės ir garam masala prieskonių mišinio, po 1 a.š. maltų kalendros sėklų ir kumino sėklų.
Gaminimas:
Nulupti pomidorų žievelę ir sutarkuoti juos burokine tarka. Sumaišyti gautą pomidorų tyrę su smulkiai tarkuotu imbieru, smulkiai supjaustytu žaliuoju pipiru.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberti kumino sėklas ir asafetidą. Kai kumino sėklos pradės spragsėti, sudėti pomidorų ir imbiero masę, maltą kalendrą, ciberžolę, raudonojo pipiro miltelius ir troškinti apie 4 minutes ant vidutinės ugnies.
Kai pomidorų tyrė pradeda atsiskyrinėti nuo aliejaus, dėti špinatus, druską ir įpilti pusę puodelio vandens. Uždengti ir leisti pasitroškinti dar 4-5 minutes.
Sudėti avinžirnius (galima juos šiek tiek patraiškyti). Jei masė išeis tirštoka, galima įpilti tiek vandens, kokio tirštumo jums norisi. Dar patroškinti 7-8 minutes. Pridėti garam masala prieskonių mišinio ir palikti dar 1 minutei troškintis.
Patiekti su duona arba ryžiais.