Produktai:
350 g lydyto sviesto,
500 g avinžirnių miltų,
4 šaukštai kokoso drožlių,
4 šaukštai smulkintų riešutų (lazdyno arba graikišų),
250 g cukraus pudros,
0,5 šaukšto malto kardamono arba cinamono.
Gaminimas:
Puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą. Mediniu šaukštu įmaišome miltus. Kepame nuolatos maišydami apie 15 min., kol miltai pradeda skleisti riešutų aromatą. Įmaišome kokoso drožles, riešutus ir kardamoną. Maišydami pakepame dar dvi minutes. Nuimame nuo ugnies ir įmaišome cukraus pudrą.
Kruopščiai išmaišome šakute, stengdamiesi panaikinti sulipusius gumulėlius ir paskirstyti ingridientus tolygiai. Gauname chalvos konsistencijos masę.
Atvėsiname tiek, kad masę būtų įmanoma paimti į rankas ir suteikti norimą formą. Galime formuoti rutuliukus, taip pat - dėti masę į formą ir, jai atvėsus, supjaustykite kvadratėliais, rombais ar formuoti mažus paplotėlius, kurių centre įspaudžiame raziną ar riešutą.