Reikės: 3 vidutinio didumo bulvių, 2 vidutinio didumo morkų, 250 g avinžirnių, 1/2 arbatinio aukštelio druskos, 4-6 petražolių lapelių, 1/3 šaukštelio ciberžolės, žiupsnelio devyndrekio sakų (asafetidos), 1 šaukšto sviesto arba ghi, 2,5-3 litrų vandens.
Užmerkiame avinžirnius iš vakaro 6-8 valandoms. Perplauname ir verdame apie 15 min.
Supjaustome gabalėliais bulves. Burokine tarka sutarkuojame morkas. Viską sudedame į verdančius avinžirnius. Verdame, kol avinžirniai susiploja spaudžiami pirštais.
Tuomet sudedame ciberžolę, asafetidą, druską, sviestą ar ghi, smulkintas petražoles.
Nukeliame nuo ugnies. Truputį atvėsiname.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė