Blynelius gaminsime iš: avižinių dribsnių (apie 200 g), sojos pieno stiklinės, kvietinių sėlenų šaukšto, rudojo cukraus šaukšto, kelių kruopelių druskos, žiupsnelio cinamono, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, miltų.
Kimbame į darbą:
Avižinius dribsnius ir kvietines sėlenas užpilame sojos pienu ir paliekame 10 minučių brinkti.
Įmaišome cukrų, druską, cinamoną, kepimo miltelius.
Miltų dedame tiek, kad gautųsi kiek tirštesnė nei grietinės konsistencijos tešla.
Šaukštu kabiname gautą masę, pilame į keptuvę su įkaitintais riebalais (augaliniu aliejumi) ir apkepame iš abiejų pusių.
Valgome su grietine, grietinėle, trintomis uogomis...
Patarimas: vietoj sojos pieno galima naudoti vandenį arba karvės pieną.