Reikalingi produktai:
1 stiklinė visadalių avižų grūdų dribsnių, sumaltų iki miltų kavamale,
50 g sumaltų anakardžio arba migdolų riešutų,
50 g džiovintų spanguolių,
1 valg. š. kokosų drožlių,
2 valg. š. agavų sirupo,
2 bananai, sutrinti iki tyrės.
Gaminimo būdai:
1 variantas. Visus ingredientus sumaišyti, formuoti sausainius ant maisto džiovyklės padėklų, nustatyti 42 laipsnių temperatūrą ir džiovinti apie 4-5 val.
Verta žinoti. Maiste, kuris gaminamas naudojant ne aukštesnę nei 42 laipsnių temperatūrą, išsaugomos veikliosios maistinės medžiagos, nesunaikinami enzimai bei fermentai, vitaminai ir kitos naudingos medžiagos, esančios maisto produktuose. Taip pat nesukuriami toksiški ar sunkiai pasisavinami junginiai, kurie atsiranda maisto produktus veikiant aukštesne temperatūra.
2 variantas. Visus ingredientus sumaišyti ir ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, formuoti sausainius. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.