Avokadas laikomas labai naudingu produktu. Jame apie 20 vitaminų ir mineralinių medžiagų, gausu mononesočiųjų rūgščių. Jo minkštimo dedama į salotos, tepama ant sumuštinių. O dabar dietologai prabilo: mes išmetame pačią naudingiausią avokado dalį – kauliuką. Būtent jame slepiasi 70 proc. visų naudingųjų medžiagų, - skelbia dailymail.co.uk.
Kauliuke daug antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų, ir ląstelienos, padedančios virškinti, suteikiančios sotumo, reguliuojančios cholesterolio kiekį kraujuje.
Kauliuką galima sumalti į miltelius ir, kad nebūtų kartu, po truputį įdėti į jogurtą, glotnučius, bet jokiu būdu nepadauginti.
Prieš sumalant kauliuką reikia apie 2 val. džiovinti 120 laipsnių temperatūroje. Po to nulupti ir išmesti sausą viršutinę luobelę. Peiliu perskelti kauliuką pusiau, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir sumalti blenderiu. Laikyti miltelius hermetiškame inde šaldytuve.
Beje, dietologai pabrėžia, kad tyrimų, susijusių su avokado kauliukų vartojimu maistui, atlikta per mažai, kad būtų galima oficialiai deklaruoti, kad juos valgyti saugu ir sveika.