Reikės: 200 g baltųjų pupelių (paprastų), 1 poro, 2 salierų lapkočių, 2 morkų, 2 svogūnų, 4 v.š. alyvuogių aliejaus, 1 skiltelės česnako, 2 lauro lapų, smulkiai supjaustytų petražolių, žiupsnelio džiovintų rozmarinų, druskos.
Gaminimas:
Dideliame kiekyje vandens užmerkiame pupeles nakčiai. Ryte perplauname, užpilame šaltu vandeniu (jo reikia du kartus daugiau nei pupelių kiekio), užviriname.
Įdedame lauro lapų, 1 svogūną, 1 morką ir 1 saliero lapkotį. Verdame apie valandą.
Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimame.
Puode su storu dugnu įkaitiname aliejų, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, įberiame druskos, rozmarino, sudedame likusią morką, supjaustytą kubeliais, ir saliero lapkotį.
Įdedame pupeles, supilame vandenį, kuriame jos virė, ir supjaustytus plonais žiedais porus. Verdame, kol išvirs porai, apie 10 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame petražoles.