Bemąstant kuo paspalvinti šeštadienio ryto pusrytį, akis užkliuvo už sunokusių bananų. Tokių mes nebevalgome, perkame beveik žalius, bet va būna koks pasimetėlis vaisių vazoje. Ir štai supratau, kad nesu gyvenime kepusi blynų … su bananais. Šakar makar ir blynai jau garavo lėkštėje. Ir netgi ta proga išviriau kakavos, kad jei jau “vaikiškas“ meniu, tai tebūnie su tuo nostalgišku skoniu.
Blynai nėra mano maistas, bet paragauti teko. Ir labai patiko tai, kad juose nebuvo jokių prieskonių – druskos ar cukraus, bet skonio užteko į valias. Ypač su kaimiška grietine ir šiųmečiu šermukšnių pagardu.
2 keptuvėms blynų pasiruošiau:
3 didesnius kiaušinius.
2 didelius sunokusius bananus.
1 šaukštą riebios grietinės.
1 stiklinę be kaupo kvietinių miltų.
Lydyto sviesto kepimui.
Bananus pirmiausiai sutrinu šakute, sudedu į gilų indą, įmušu kiaušinius, sukrečiu grietinę ir elektrinio plaktuvo pagalba išplaku viską iki vientisos masės. Tuomet suberiu miltus ir įplaku juos į masę. Ji tampa tiršta, gerokai tirštesne nei įprastų blynų tešla. Keptuvėje įkaitinu šaukštą lydyto sviesto ir kepu nedidelius blynelius. Jie nesvyla, puikiai išlaiko formą ir džiugina akį.
Tiekiu kaip ir visus blynus, su mėgstamais pagardais. Karštus. Šaltų skonis nesužavėjo.