Minkštučiai, purūs, burnoje tirpstantys, o gaminami taip paprastai, kad ir vaikas galės Jus palepinti šiais skanėstais tingų savaitgalio rytą! Mūsų namuose kaip tik mažieji juos ir gamina - vienas kitam ir svečiams pradžiuginti.
Produktai keksiukams:
3 gerai prinokę bananai;
150 g sviesto (veganiškas variantas - 1/2 stiklinės bekvapio aliejaus);
1 -1,5 stiklinės miltų (dedame tiek, kad tešla gautųsi tirštos grietinės konsistencijos);
0,5 stiklinės rudojo cukraus;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
pagardukai (vanilinas, aguonos, kokoso drožlės ar pan. - juos galima dėti arba gaminti tiesiog sodriai bananais kvepiančius keksiukus)
Gaminame:
Blenderiu arba šakute gerai sutriname bananus (turi gautis košelė).
Vandens vonelėje tirpiname sviestą ir pilame į bananų masę. Jei naudojame aliejų, pilame jį.
Dedame cukrų, pagardukus (vaikams smagu gaminti savo "skonio" keksiukus - duokite laisvę jiems fantazuoti - galite likti maloniai nustebę atradimais!)
Miltus maišome su kepimo milteliais ir pilame į bananų masę.
Viską lengvai permaišome.
Keksiukų formeles užpildome 2/3 tūrio. Iš nurodyto kiekio išeina 12 keksiukų.
Kepame apie 25 - 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius keksiukus puošiame miltiniu cukrumi, šokolado ar bet kuriuo kitu glaistu.