Penktadienis, 2024.12.20
Reklama

Bolivinės balandos sėklų ir daržovių troškinys

sanatan-dharma.lt | 2015-09-16 10:44:40

Sudėtis:

1 puodelis (250 g) bolivinės balandos (kynvos) sėklų,

0,75 puodelio smulkinto pomidoro,

po 0,5 puodelio žaliųjų žirnelių, morkų kubelių, cukinijos arba moliūgo kubelių, saliero kubelių,

0,25 puodelio pakepintų anakardžių riešutų

1 smulkintas žaliasis čili pipiras

1 v.š. smulkino imbiero,

1 v.š. sezamų aliejaus

1 v.š. ghee sviesto,

0,5 puodelio vandens,

0,5 a.š. druskos.

Prieskoniai: po 0,5 a.š. kumino ir maltos kalendros, 0,25 a.š. juodųjų garstyčių, žiupsnelis ciberžolės, 1 lauro lapas, pusės citrinos sultys.

Troškinys
sanatan-dharma.lt nuotr.

Gaminimas:

Gerai nuplauname kynvos sėklytes (kelis kartus pakeičiant vandenį).

Puode užviriname vandenį, suberiame kynvą, druską, ciberžolę, supilame aliejų. Verdame ant mažos ugnies, kol susigers visas vanduo (~15 min.).

Kol kynva verda, gilesnėje keptuvėje arba prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitiname ghee sviestą, suberiame kuminą, po 10 sekundžių - imbierą, pamaišome, beriame garstyčių sėklas, po kelių sekundžių – kalendrą ir lauro lapą.

Kai garstyčių sėklos pradės spragėti, sudedame kokias turime daržoves. Pirmiausia dedame tas, kurioms reikia daugiau laiko, kad suminkštėtų, paskiausiai – kurios troškinasi trumpiausiai. Suberiame čili ir druską.

Troškiname daržoves vis pamaišydami ant vidutinės ugnies uždengtame puode.

Kai daržovės išsitroškina, suberiame kynvą ir anakardžius, atsargiai išmaišome, apšlakstome citrinos sultimis.

sanatan-dharma.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Po gyvenimo lūžio: kaip jaunam vyrui pavyko išbristi iš alkoholio ir beprasmybės liūno
Alkoholio upės, konfliktai ir net muštynės – visa tai neseniai buvo eilinės Jono (vardas pakeistas, tapatybė žinom...
Dažniausi švenčių negalavimai ir traumos: ką būtina turėti savo namų vaistinėlėje?
Net ir pačios gražiausios metų šventės gali būti aptemdytos įvairiausių negalavimų, traumų ar susižeidimų. Dažnu atveju...
Šiltos Kalėdos Jonavos ligoninėje: kviečia gimdyti saugiai ir patogiai
Šventinis laikotarpis Jonavos ligoninės gimdymo skyriuje alsuoja ypatinga šiluma – kiekvienas čia gimęs kūdikis ta...
Kai kiekviena minutė svarbi: ką verta žinoti apie skubiąją medicinos pagalbą?
Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje per parą apsilanko apie 200 suaugusių ir tiek pat mažųjų pacientų. Su kokiais negalav...
Liūdna statistika: ignoruojant skiepus, sugrįžta pamirštos ligos
„Jei nėra ligos, tai kam skiepytis?“ – šį motyvą dažnai girdi šeimos gydytojai, kai tėvai atsisako ski...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų