Sudėtis:
1 puodelis (250 g) bolivinės balandos (kynvos) sėklų,
0,75 puodelio smulkinto pomidoro,
po 0,5 puodelio žaliųjų žirnelių, morkų kubelių, cukinijos arba moliūgo kubelių, saliero kubelių,
0,25 puodelio pakepintų anakardžių riešutų
1 smulkintas žaliasis čili pipiras
1 v.š. smulkino imbiero,
1 v.š. sezamų aliejaus
1 v.š. ghee sviesto,
0,5 puodelio vandens,
0,5 a.š. druskos.
Prieskoniai: po 0,5 a.š. kumino ir maltos kalendros, 0,25 a.š. juodųjų garstyčių, žiupsnelis ciberžolės, 1 lauro lapas, pusės citrinos sultys.
Gaminimas:
Gerai nuplauname kynvos sėklytes (kelis kartus pakeičiant vandenį).
Puode užviriname vandenį, suberiame kynvą, druską, ciberžolę, supilame aliejų. Verdame ant mažos ugnies, kol susigers visas vanduo (~15 min.).
Kol kynva verda, gilesnėje keptuvėje arba prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitiname ghee sviestą, suberiame kuminą, po 10 sekundžių - imbierą, pamaišome, beriame garstyčių sėklas, po kelių sekundžių – kalendrą ir lauro lapą.
Kai garstyčių sėklos pradės spragėti, sudedame kokias turime daržoves. Pirmiausia dedame tas, kurioms reikia daugiau laiko, kad suminkštėtų, paskiausiai – kurios troškinasi trumpiausiai. Suberiame čili ir druską.
Troškiname daržoves vis pamaišydami ant vidutinės ugnies uždengtame puode.
Kai daržovės išsitroškina, suberiame kynvą ir anakardžius, atsargiai išmaišome, apšlakstome citrinos sultimis.