Reikės:
stiklinės bolivinių balandų sėklų;
2 stiklinių daržovių sultinio;
8–10 vyšninių pomidoriukų;
2 mažų cukinijų;
2 skiltelių česnako;
1 svogūno;
1 paprikos (galima ir nedėti);
150 g tarkuoto fetos sūrio;
pusės citrinos sulčių;
50 g skrudintų žemės riešutų;
1 valg. š. džiovintų raudonėlių;
1 valg. š. sviesto;
po 1 arb. š. druskos, juodųjų pipirų;
šlakelio alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir dar 10 min. brinkinkite.
Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite svieste ir alyvuogių aliejuje. Kai jie dailiai pagels, sudėkite griežinėliais pjaustytas cukinijas, per pusę perpjautus pomidoriukus, kubeliais pjaustytą papriką.
Troškinį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais, įmaišykite bolivinių balandų sėklų košę, supilkite citrinų sultis, galiausiai įmaišykite tarkuotą fetą ir sausoje keptuvėje skrudintus riešutus.