Apie 300 gramų grikių.
2-3 bulvės.
Gabalas nuskusto moliūgo.
Ghi ar aliejaus.
Prieskonių, esančių po ranka: kmynų, ciberžolės, juodųjų pipirų, asafetidos, garam masala, kario.
Žiupsnelis druskos.
Grikius perplauname ir užpilame verdančiu vandeniu santykiu 1:2. Pusvalandžiui uždengiame.
Supjaustome bulves kubeliais ir pakepiname su ghi ar rafinuotu saulėgrąžų, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais: ciberžole, kmynais, juodaisiais pipirais, asafetida (kvapioji ferula) ar garam masala, kariu, žiupsneliu druskos.
Kubeliais supjaustome moliūgą, pakepiname su ghi ar aliejumi.
Į išbrinkusius grikius sudedame kepintas daržoves ir išmaišome. Tinka su agurkais, pomidorais, salotomis.
Tai labai greitai pagaminami pusryčiai dviem ar trims žmonėms.
Zita Užkuraitienė