0,5 kg burokėlių;
3 valg. šaukštai sezamo sėklų;
1 stiklinė avinžirnių;
3 valg. šaukštai alyvuogių aliejau;
1 arbat. šaukštelis kumino;
14 arbat. šaukštelio juodųjų pipirų arba čili pipirų;
prieskoninių: džiovintų žolelių, asafetidos ar kitų mėgstamų prieskonių;
druskos (pagal skoni);
vandens arba avinžirnių nuoviro.
Burokėlius įvyniokite į foliją ir iškepkite orkaitėje arba išvirkite garuose. Atvėsinkite. Nupilkite vandenį, kuriame mirko avinžirniai. Perplaukite avinžirnius. Supilkite į virimui skirtą puodą ir užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų, pasūdykite. Jei norite, kad avinžirnių „odelė“ suvirtų, galima įdėti gabalėlį žalios bulvės.
Išvirtus avinžirnius nukoškite ir ataušinkite, tačiau nuoviro neišpilkite, jį naudosime reguliuodami pašteto konsistenciją.
Į smulkintuvą sudėkite sezamo sėklas ir įpilkite aliejaus, jei reikia, įpilkite vandens arba avinžirnių nuoviro. Turite gauti sezamų pastą.
Į virtuvinį kombainą sudekite visus likusius produktus ir gautą sezamo pastą. Sutrinkite iki vientisos masės (nepamirškite, jog nuoviru galite reguliuoti pašteto konsistenciją).
Labai skanu valgyti su čapačiais (rupių kvietinių miltų paplotėliais).