10 cepelinų reikės:
15 vidutinio dydžio bulvių;
2 didelių morkų;
2 svogūnų;
150 ml sojų pieno;
2 valg.š. linų sėmenų;
Kario;
Baziliko;
Garstyčių miltelių;
Druskos.
Gaminimo eiga:
1. 5 bulves išvirti (virti su lupena, išvirus nulupti).
2. 10 bulvių sutarkuoti tarkavimo mašina.
3. Iš tarkuotų bulvių per riešutų/sėklų maišelį išspausti sultis į atskirą dubenėlį.
4. Dubenėlyje per 20-30 min nusistovės krakmolas. Sultis nupilti. Krakmolas liks dugne.
5. Virtas bulves sumalti mèsmale. Suminkyti virtas ir tarkuotas bulves kartu su krakmolu ir žiupsneliu druskos iki vientisos tešlos.
6. Įdarui- keptuvėje su alyvų aliejumi apkepti 1 smulkiai pjaustytą svogūną, sudėti sutarkuotas morkas ir prieskonius. Patroškinti, kol morkos suminkštės. Galima įpilti šlakelį vandens.
7. Formuoti cepelinus.
8. Padažui - linų sėmenis su žiupsneliu druskos sumaišyti su sojų pienu. Palaikyti apie 30 min. Keptuvėje pakepinti 1 pjaustytą svogūną. Viską suplakti iki vientisos masès maisto plaktuvu.
9. Cepelinus dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti ant nedidelės ugnies apie 20-25 min.
Įvairiems skoniams cepelinus galima gaminti su grybų, virtų trintų pupelių, troškintų raugintų kopūstų įdaru. Svarbu, kad įdaras jau būtų termiškai apdorotas.