Šįsyk - orkaitėje kepti įdaryti cukinijų kepsneliai.
Reikės: vidutinio dydžio cukinijos, 1-2 morkų, pusės paprikos, pomidoro, šaukštelio juodgrūdės sėklų, 1/3 šaukštelio asafetidos, 1/3 šaukštelio ciberžolės, 1/2 šaukštelio kario, 1/2 šaukštelio druskos, apie 150 g fermentinio sūrio, poros šaukštų rafinuoto aliejaus.
Gaminame:
Žiedeliais pjaustome cukiniją. Viduriukus truputuką išskobiame, kad turėtų nedideles duobeles.
Keptuvėje aliejuje pakepiname prieskonius, dedame tarkuotas morkas, kubeliais pajustytą papriką, apkepame 5-7 minutes. Į daržoves įpjaustome pomidorą, išmaišome, pasūdome.
Kepimo indan rikiuojame aliejuje pateptus cukinijų žiedelius (tepame jų apatinę dalį). Ant kiekvieno žiedelio dedame įdarą - troškintas daržoves. Kepsnelių viršų apiberiame tarkuotu sūriu.
Kišame iki 200 laipsnių įkaitinton orkaitėn ir apkepame 10-15 minučių.
Skanu ir kaip pietų pagrindinis patiekalas su ryžių bei salotų garnytu, ir kaip lengvas užkandis vakarui.
Patarimas: įdarui galima naudoti įvairius dražovių bei prieskonių derinius - raskite, kas skaniausia jums!