Reikės: apie 0,5 kg cukinijų, 50 g sviesto, 2 šaukštų vandens, druskos, 1 svogūno, apie 30 g kedro riešutų (arba susmulkintų graikinių riešutų), šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
Cukinijas supjaustyti pailgais gabalėliais.
Prikaistuvyje ištirpinti pusę sviesto kiekio, įpilti vandens, įberti druskos ir išmaišyti. Sudėti supjaustytus cukinijų gabaliukus, indą uždengti, cukinijas ant lėtos ugnies pakaitinti apie 8 min., kol truputį suminkštės. Kad kaistų tolygiai, indą su cukinijomis nuolat pakratyti.
Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti riekelėmis supjaustytą svogūną ir pakepinti, kol gražiai paruduos. Pakepintą svogūną išgriebti iš keptuvės ir sudėti į pašildytą lėkštę.
Į keptuvę suberti riešutus ir maišant paskrudinti, kol lengvai paruduos.
Cukinijas išgriebti iš prikaistuvio, nuvarvinti, sudėti į didesnę lėkštę, apibarstyti maltais pipirais, pasūdyti, jeigu reikia, atsargiai sumaišyti. Ant viršaus dėti pakepintus svogūnus ir apibarstyti paskrudintais riešutais.
Valgyti karštą.