Sudėtis:
350 g nuvalytų daržovių (pvz., bulvių, žiedinio kopūsto, cukinijos ir pan.);
2 smulkinti žalieji čili pipirai,
2 v.š. smulkintų žalumynų (kalendra, petražolė, krapai),
aliejus kepimui.
Tešlai: 1 puodelis (250 g) avinžirnių miltų, 3 v.š. ryžių miltų, ¾ puodelio vandens, 1 a.š. druskos.
Prieskoniai: 1 a.š. maltos kalendros, 1 a.š. kumino, 0,5 a.š. ciberžolės, ¼ a.š. malto cinamono.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus su prieskoniais (ryžių miltai suteikia traškumo).
Po truputį pilame vandenį ir maišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistensijos.
Sudedame smulkintą čili ir žalumynus.
Daržoves supjaustome plonais griežinėliais.
Ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų gilesnėje keptuvėje (turi būti ~2,5 cm gilumo).
Merkiame po vieną daržovių griežinėlį į tešlą ir atsargiai įleidžiame į aliejų. Kepame nedidelėmis porcijomis, apie 4 min., kartas nuo karto apverčiame, kad gražiai apskrustų visos pusės.
Iškepusias daržoves išgriebiame kiaurasamčiu ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamu padažu.