Reikalingi produktai:
300 g dilgėlių,
1 morka,
1 petražolės šaknis,
4 v.š. lydyto sviesto (ghee),
2 v.š. miltų,
1 litras vandens arba daržovių sultinio.
Reikalingi prieskoniai: 2 lauro lapeliai, 2 gvazdikėliai, 1 a.š. asafetidos, 2 a.š. citrinos sulčių, pagal skonį druskos, maltų baltųjų pipirų ir malto muskato.
Gaminimas:
Nuplauname ir nuplikome dilgėlių lapus.
3 šaukštuose lydyto sviesto (ghee) pakepiname asafetidą ir smulkiai supjaustytą petražolės šaknį. Kai šaknis suminkštėja, sudedame smulkiai supjaustytus dilgėlių lapus. Vėl kelias minutes pakepiname.
Vandenyje verdame supjaustytą morką. Į puodą sudedame lauro lapus, gvazdikėlius, druską. Kai morka apverda, sudedame pakepintą petražolės šaknį su dilgėlėmis. Verdame apie 10-15 min.
Kol verda, keptuvėje iki auksinės spalvos pakepiname 1 šaukštą lydyto sviesto su miltais.
Supilame pakepintus miltus į puodą. Viską dar 5 minutes paverdame. Nukeliame nuo ugnies, sudedame maltą muskatą, baltuosius pipirus ir citrinų sultis. Valgant galima gardinti grietine.