Mitybos specialistai sutaria, kad varškė – vienas naudingiausių rauginto pieno produktų, kuriame yra gausu įvairių naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir mikroelementų, teigiamai veikiančių sveikatą. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo išbandyti kelis lengvai paruošiamus patiekalus, kuriuos pagaminti ir jais mėgautis net kelias dienas galėsite neišleidę daugiau nei kelis eurus.
Varškės blyneliai
Šis receptas taps tikra ramios pietų valandos pažiba, kuriai paruošti jums reikės:
Gaminimas. Į dubenį suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite. Sudėkite varškę, įberkite šiek tiek druskos ir vėl gerai išplakite. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, įpilkite pieno, vėl viską išplakite.Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite norimo dydžio blynelius. Patiekite su uogomis, uogiene ar medumi.
Varškės apkepas su ryžiais
Reikės:
Gaminimas.Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais, o į gautą masę įmaišykite varškę, druską ir kepimo miltelius. Tuomet perkelkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apkepą kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškils ir lengvai paruduos.
Sveikuoliški varškėčiai be miltų
„Maximos“ kulinarijos meistrai dalijasi dar vieno patiekalo receptu, kuris puikiai tiks maistingiems pietums darbe – varškėčiais be miltų. Jiems paruošti reikės:
Gaminimas. Į dubenėlį sudėkite varškę, maltus avižų dribsnius, įmuškite kiaušinį, įpilkite medaus. Tuomet viską gerai išmaišykite, formuokite nedidelius, centimetro storio blynelius ir kepkite apie 20 min., iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ragaukite su grietine ar mėgstamais pagardais.
Grikių blyneliai su varške
Varškė gali tapti ir puikiu patiekalo papildymu – tuo įsitikinsite pasigaminę pikantiškus grikių blynelius su varške. Jums reikės:
Gaminimas. Grikius išvirkite pagal instrukciją, kurią rasite ant pakuotės. Nepamirškite įberti druskos. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pakepinkite supjaustytus svogūnus, kol pastarieji suminkštės.
Varškę lengvai pertrinkite, tuomet grikius sumaišykite su varške ir kepintais svogūnais, viską dar kartą išmaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite blynų tešlą, formuodami ponus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai gražiai apskrus. Patiekite su graikišku jogurtu.