Reikės: grikių kruopų (arba grikių košės likučių), saujos saulėgrąžų, druskos, pipirų, džiovintų maltų jūros kopūstų (nebūtinai), šaukšto krakmolo, šiek tiek natūralaus jogurto (arba paprasto vandens), poros šaukštų miltų, aliejaus (ghee).
Išverdame vandenyje grikių kruopas (arba naudojame košės likučius - puikus būdas ją pabaigti).
Beriame gerą saują ar daugiau apkepintų saulėgrąžų, pilame druskos, truputį pipirų ir džiovintų maltų jūros kopūstų (visai nebūtina, bet papildyti organizmo jodo atsargas kartkartėmis verta).
Į turimą grikių mišinį keliauja geras šaukštas krakmolo, masei suvilgyti - truputis natūralaus jogurto ar paprasto vandens ir pora šaukštų miltų.
Minkome tešlą rankomis ir formuojame kotletukus.
Gaminukai gulasi keptuvėn į įkaitintus riebalus (aliejų/ghee) ir iš abiejų pusių apkepami. Prieš baigiant kepti, pabandykite uždengti indą dangčiu ir, išjungus ugnį, palikti juos pasitroškinti 5 minutes.
Prie šių kotletukų pakanka daržovių salotų. Ypač tinka burokėliai, bet tikiu - rasite savo derinuką!