Košė – vienas naudingiausių pusryčių patiekalų. Košėje nedaug riebalų, daug mineralinių medžiagų, ląstelienos, kuri mažina cholesterolio kiekį kraujuje, ir „lėtųjų“ angliavandenių, - skelbia dailymail.co.uk.
Harvardo universiteto mokslininkai yra įrodę, kad neskaldytų grūdų, pvz., avižų, produktų vartojimas pailgina gyvenimą. Bet svarbu nedėti į šią košę cukraus. Tada jūs galėsite patirti vitamino B1, magnio, geležies, mangano, cinko, kurie svarbūs energijos pusiausvyrai ir imunitetui, naudą.
Košė – „lėtųjų“, kitaip tariant, sudėtingų, angliavandenių šaltinis. Šie angliavandeniai žarnyne skyla ganėtinai lėtai, į kraują patenka iš lėto, per 1-4 valandas ir energiją organizmui tiekia pamažu. Dėl to jie sudega praktiškai nespėdami virsti riebalais.
Košę galima pagardinti migdolais, mėlynėmis, serbentais ar kitomis uogomis, cinamonu. Uogos patiekalo maistingumą dar labiau padidins. O cinamonas padės sureguliuoti cukraus kiekį kraujuje.