250 g ghi arba sviesto.
0,5 stiklinės grietinėlės.
50 g melasos arba medaus.
150 g rudojo nerafinuoto cukraus.
2 šaukšteliai malto cinamono.
3 – 4 šaukšteliai džiovinto sumalto imbiero.
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių.
1 šaukštelis maltų kardamono sėklų.
800 g baltų kvietinių miltų.
1 šaukštelis sodos.
Į ghi arba sviestą sudedame cukrų, grietinėlę, melasą, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius, kardamoną. Maišydami kaitiname, kol ištirpsta cukrus.
Miltus sumaišome su soda ir sudedame į gautą masę. Maišome, kol gausime minkštą vienalytę tešlą.
Atvėsiname, plonai iškočiojame ir formuojame sausainius.
Kepame skardoje 180 laipsnių temperatūroje 15 – 20 min.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė