Sudėtis:
1 didelė imbiero šaknis,
vanduo,
maždaug stiklinė cukraus ir dar keli jo šaukštai cukatoms apvolioti.
Kalorijos: apie 300 kcal/ 100 g.
Gaminimas:
Imbiero šaknį nulupkite ir plonai supjaustykite (griežinėliais arba kubeliais).
Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų maždaug per du pirštus. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 45 min. Kartas nuo karto patikrinkite, kad neišgaruotų visas vanduo.
Tada suberkite cukrų ir pavirkite dar apie 20 min. Nuimkite nuo ugnies.
Imbiero griežinėlius atvėsinkite sirupe, tada ištraukite, nudžiovinkite popierinėmis servetėlėmis, apvoliokite cukruje ir išdžiovinkite. Džiovinti galite tiek kambario temperatūroje keletą dienų, tiek keletą valandų maždaug 50-60°C temperatūros orkaitėje.
Cukatas laikykite sausai, sandariame inde. Jas galite patiekti tiek vienas su arbata ar kava, tiek dėti į pyragus, sausainius, granolą ir pan.
isbandytireceptai.com