Namuose pagaminti šokoladiniai saldainiai gali paįvairinti šventinį stalą, o dailiai supakuoti į nedidelę dėžutę – tapti gražia dovana artimiesiems ar draugams.
Triufeliams reikės:
200 g juodojo šokolado (kuriame kakavos – 70 proc.);
pusė puodelio riebios grietinėlės;
50 g minkšto sviesto;
2-3 šaukštų romo arba brendžio;
2 šaukštų maltos kavos;
šaukšto medaus;
pusės puodelio karčiosios kakavos miltelių.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Sudėti medų, supilti romą ar brendį ir nuimti nuo ugnies. Jei mėgstate, galite įtarkuoti apelsino žievelės ar įspausti sulčių.
Nedideliame prikaistuvyje užkaitinti grietinėlę ir ja užplikyti maltą kavą. Palaukti, kol pritrauks ir perkošti. Grietinėlę supilti į šokolado masę.
Galiausiai įmaišyti minkštą sviestą.
Masę padėti į šaldytuvą, kol sustings. Išėmus iš šaldytuvo, rankomis ar šaukšteliu formuoti rutuliukus, juos apvolioti karčiosios kakavos milteliais. Į triufelio vidų galite įdėti skrudintą lazdyno riešutą ar cukatų.
Pagamintus saldainius dar kelias valandas palaikyti šaldytuve.