Ką valgyti ir gerti sergant gripu bei kitomis virusinėmis ligomis? Į klausimą atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė.
Ūmiu ligos periodu rekomenduojamas lengvai virškinamas skystas, tirštas maistas - sriuba (pvz., lengvas vištienos sultinys su daržovėmis, kruopomis), daržovių piurė su paukštiena, žuvimi. Sumažėjusį organizmo imunitetą būtina gerinti daugiau vitaminų turinčiu maistu - daržovės, vaisiai, grūdų produktai.
Vengti šalto, labai karšto maisto, riebių ir riebaluose ruoštų, aštrių patiekalų, riboti druskos vartojimą iki 1 arbatinio šaukštelio per dieną. Maistą virkite, troškinkite ar ruoškite ant garų.
Būtina kuo daugiau gauti vitaminų, skysčių. Rekomenduojama vartoti daugiau vandens, vaisių sulčių, gėrimų, uogų, vaisių, džiovintų vaisių kompotų, kisielių - apie 2-2,5 litro per dieną. Galima gerti nestiprią arbatą su medumi, imbieru.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.