2 stiklinės avinžirnių.
2 šaukštai sodos.
1 stiklinė sezamo pastos (Tahini), arba 1,5 stiklinės kepintų sezamų.
2 citrinos.
0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos.
1 arbatinis šaukštelis malto kumino arba kmynų.
2 arbatiniai šaukšteliai druskos.
1 stiklinė nerafinuoto alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus.
Smulkintų žalumynų (petražolių, krapų arba salierų lapų).
Užmerkiame avinžirnius vandenyje su 2 šaukštais sodos 8 – 12 val.
Nupilame, perplauname, verdame 1 litre vandens apie 30 min, kol spaudžiant pirštais susiploja.
Išvirtus avinžirnius nusausiname ir atvėsiname.
Sudedame į elektrinį plakiklį avinžirnius, sezamo pastą ar skrudintus sezamus, kuminą ar kmynus, druską, dviejų citrinų sultis, asafetidą ir aliejų.
Išplakame iki vienalytės masės.
Pabarstome smulkintais žalumynais.
Tinka su daržovių salotomis, sumuštiniais.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė