Klausimas. Koks maistas vertingesnis mitybiniu požiūriu - išvirtas paprastame puode ar greitpuodyje? Kuriuo atveju išlieka daugiau maistinių medžiagų?
Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė
Kuo maistas greičiau, t.y. per trumpesnį laiką, pagaminamas, tuo daugiau išsaugo savo maistinę vertę. Šiuo atveju greitpuodis galėtų pirmauti. Visais atvejais apskritai reiktų rinktis geros kokybės prekę, taip turėsime didesnę galimybę išsaugoti kaip galima daugiau maistinių medžiagų. Rekomenduojama maistą troškinti, virti, ruošti garuose, orkaitėje atsisakant papildomo riebalų vartojimo, ruošiant su natūraliais prieskoniais.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.