Klausimas. Kiekvieną dieną viduriuoju po kelis kartus, tai trunka jau pusę metų, bet kokį maistą suvalgau ir po kelių minučių viduriuoju. Valgyti visada stengiuosi tik sveiką maistą, nes propaguoju sveiką gyvenseną, neturiu žalingų įpročių. Buvau pas gastroenterologą, viskas gerai, sakė, su žarnynu, užsilenkusi tik tulžies pūslė nuo gimimo. Ar galėtų būti, kad mano organizmas netoleruoja jokių maisto produktų? Ką patartumėte man daryti? Laura, 22 m.
Atsako gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė
Jog organizmas netoleruoja visų maisto produktų, būtų sunku tuo patikėti. Situacija, kuomet tam tikrų produktų netoleruojama, - tikrai gali būti. Patarčiau dar kartą kreiptis į gydytoją gastroenterologą (kitą specialistą ir išklausyti dar vienos nuomonės), galbūt dar kartelį reiktų išsamiai atlikti tiek laboratorinius, tiek instrumentinius tyrimus. Galbūt nepakanka organizmui fermentų, o gal yra rimtesnė patologija, kuri reikalautų adekvataus gydymo. Kol kas tai tik spėliojimai ir negalėčiau nieko konkrečiau Jums rekomenduoti nepamačiusi tyrimų, per atstumą.
vlmedicina.lt
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.