Ankštinių pupelių nepatariu virti, - greitai ištęžta. Jas geriausiai gaminkite pagal paprastą ir labai lengvą receptą. Taip pagamintas ankštines pupeles net iki tol nemėgę, bet paragavę, puola valgyti. Vaikai be išimties ypač pamėgsta taip pagamintas ankštines pupeles.
Vienai porcijai:
20 g lydyto kaimiško sviesto,
10 g smulkiai sukapotų svogūnų,
3 g smulkiai sukapotų česnakų,
150 g ankštinių pupelių,
20 g tarkuoto parmidžano sūrio (gali būti ir lietuviškas džiugo sūris),
5 g smulkiai kapotų bazilikų.
Su kaimišku sviestu pakepinkite (galima pakepinti su alyvų arba vynuogių kauliukų aliejumi, pagardinus šlakeliu sezamo aliejaus, bet subtiliau, netgi lietuviškiau bus su lydytu kaimišku sviestu, kuris suteikia nepakartojamą riešutų skonį; iš tikro kaimiško sviesto kilogramo gausite 800 g lydyto, kurį net pusę metų atvirai kambario temperatūroje laikomas negenda) smulkiai sukapotų svogūnų ir česnakų, sudėkite žaliąsias arba kitos spalvos ankštines pupeles ir pakepinkite 5-8 min. Patiekiant užbarstykite 20-15 g tarkuoto parmidžano (galima ir tarkuoto džiugo sūrio, bet pasirinkite kuo kietesnį sūrį) bei 5 g kapotų bazilikų (galima mėtų arba petražolių, arba raudonėlių, - ką rasite turguje ar savo darže).
Užrašė nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas