2 porcijoms reikės:
200 g salotų mišinio,
1 didelio obuolio,
50 g duonos skrebučių (galima pirkti jau pagamintus arba pasigaminti orkaitėje skrudinant baguette duoną),
40 g skrudintų migdolų (be odelės, gali būti skaldyti),
1 v.š. sviesto,
2 v.š. žviežiai spaustų citrinos sulčių,
1 v.š. tyro alyvų aliejaus,
žiupsnelio muskato riešuto miltelių,
1/2 a.š. šviežių kapotų petražolių,
druskos.
Kalorijos: 375 kcal/porc.
Gaminimo trukmė: 10 min.
Paruošimas:
Migdolus keletą minučių paskrudinkite orkaitėje ar sausoje keptuvėje.
Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į lėkštę ir pabarstykite druska.
Obuolį nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite gan storomis skiltelėmis.
Keptuvėje išlydykite sviestą, jame trumpai pakepkite muskato rieštuto miltelius, sudėkite obuolius ir juos apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels, pabarstykite druska.
Keptus obuolius, skrudintus migdolus ir duonos skrebučius išdėliokite ant salotų. Citrinos sultis sumaišykite su aliejumi ir petražolėmis, šiuo padažu apipilkite salotas ir skubiai patiekite.
isbandytireceptai.com