Prieš keletą metų lankiausi Austrijoje. Šalis žavėjo tvarka ir grožiu. Buvo balandžio mėnuo. Žydėjo alyvos, kitos pavasarinės gėlės.
Tarp garsių architektūros paminklų rūpestingai prižiūrėtose vejose lyg saulutės švietė gerai žinomų augalų - kiaulpienių laukeliai, o Vienos gyventojai su pasididžiavimu aiškino, kad jos simbolizuoja pavasarį, grožį, sveikatą, džiugesį mieste.
Pasinaudokime ir mes šiuo vertingu šiuo metu gausiai augančiu vaistiniu bei maistiniu augalu, aprūpinančiu mūsų organizmą labai reikalingomis natūraliomis medžiagomis ir apsaugančiu nuo daugelio ligų.
Norint sulaukti gerų rezultatų, reikia tinkamai paruošti ir laikyti žaliavą.
O šiuo metu gardinkime jomis įvairias salotas. Pienės dera su laukiniu česnaku, morkomis, salierais, ridikais. Tinka prie žuvies, kitų patiekalų. Neužmirškime: 1 dalis žuvies, 4 dalys salotų su pienėmis. Tik tada rezultatas - sveikata ir grožis.
Iš šio augalo verdama paprasčiausia sriuba: salierai, dilgelės, morkos, rūgštynės.
Vertingas visas augalas. Nuplovus ir išdžiovinus užpilti degtine, naudoti žiemą. Galima pasigaminti pienių medaus, naminio vyno.
Kepenys, organizmo laboratorija, atsidėkos kiekvienam aktyvumu, žvalumu, džiugesiu kasdieniniame gyvenime.