4 porcijoms Jums reikės:
2 šaukštų razinų,
3 apelsinų,
2 bananų arba 4 kriaušių,
6 obuolių,
1 citrinos,
1 šaukšto vaisių sirupo,
200 g varškės,
4 šaukštų grietinėlės, sumaišytos su kakava,
4 šaukštų cukraus.
Razinas nuplaukite šiltu vandeniu, suberkite į puodelį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad pabrinktų. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Juos pjaustykite iškart į dubenėlį, kad į jį nuvarvėtų sultys. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite į dubenėlį. Obuolius supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas, nulupkite žievelę ir smulkiai supjaustykite. Obuolius sumaišykite su apelsinais. Nulupkite bananus ir juos supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, juos taip pat sudėkite į dubenėlį. Jei vietoj bananų dedate kriaušes, jas supjaustykite kaip ir obuolius. Razinas nuvarvinkite ir sumaišykite su kitais vaisiais. Viską palikite pusvalandį pastovėti.
Kol vaisiai stovės, paruoškite padažą. Varškę sudėkite į mažą dubenėlį, supilkite su kakava sumaišytą grietinėlę ir suberkite cukrų. Viską gerai ištrinkite šakute.
Po pusvalandžio vaisių dubenėlyje bus susidarę daug sulčių. Šias sultis supilkite į varškę ir dar kartą išmaišykite ją šakute. Padažas turi būti gana tirštas.
Padažą sumaišykite su vaisiais. Paruoštas salotas sudėkite į mažas salotines arba plačias taures ir pusvalandžiui į šaldytuvą. Salotas galima apibarstyti tarkuotu šokoladu.
Skanaus!