Norint sumažinti įvairių ligų riziką, kai kurių maisto produktų negalima valgyti, kai tuščias skrandis. Tai apelsinai, bananai, persimonai, agurkai, pomidorai, česnakai. Dėl kai kurių priežasčių šiame sąraše atsidūrė ir jogurtas.
Apelsinai gali provokuoti alergiją ir gastritą.
Persimonai ir pomidorai turi didelį pektino ir tanino rūgšties kiekį, o tai gali paskatinti skrandžio akmenų vystymąsi.
Bananai gali didinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, nes juose gausu magnio, galinčio pažeisti kalcio ir magnio balansą organizme.
Neverta pradėti dienos nuo žalių daržovių – agurkų, kopūstų ar paprikų, nes jie gali sudirginti skrandžio gleivinę. Ypač tokių daržovių iš pat ryto nederėtų valgyti virškinimo problemų turintiems žmonėms.
Pusryčiams specialistai nerekomenduoja šaltų gėrimų. Be kita ko, jie gali sutrikdyti moterų menstruacijų ciklą.
Jeigu esant tuščiam skrandžiui griebiate česnaką, tai gali baigtis skrandžio spazmais.
Konservuotų ir rūkytų gaminių verčiau išvis nevalgyti, jau nekalbant apie pusryčius.
O jeigu būdamas alkanas valgysite jogurtą, jis neteks didelės dalies naudingų savo savybių. Jį patariama gerti praėjus dviem valandoms po valgio arba prieš miegą. Tik tokiais atvejais jis tikrai padeda virškinimo procesui.