Reikės:
200 g špinatų,
2–3 kriaušių,
100 g mėlynojo pelėsio sūrio,
200 g riešutų mišinio,
2 šaukštų medaus,
50 ml vandens,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sulčių.
Gaminimas:
Kriaušes supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis.
Riešutus suberti į įkaitusią keptuvę, paskrudinti 3–5 min., įpilti medaus ir vandens, kaitinti maišant 6–8 min., tada paskleisti ant kepimo popieriaus, atskirti vieną nuo kito ir palikti atvėsti.
Į dubenį dėti špinatus, didesnius lapus suplėšyti, suberti kriaušes, gabalėliais sulaužytą sūrį ir karamelizuotus riešutus, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, atsargiai išmaišyti.
Skanaus!