Prieš šventes kyla vis įdomesnių idėjų šventiniam Kalėdų ar Kūčių stalui, ir naujausias mano atradimas – silkė su pomidorais, moliūgų aliejumi ir išspaudomis. Pastarųjų nenusipirksite prekybos centre, tačiau lengvai pakeisite maltomis moliūgų sėklomis. O jei dar paskrudinsite prieš malant...
Visada linkiu visiems nepersivalgyti, todėl aprašysiu porciją paragavimui, 3-4 valgytojai spės pajausti ir skonio unikalumą, ir sotumo bus.
Reikės:
1 didelės riebios silpnai sūdytos silkės (arba pasiruoštos marinuotos skumbrės)
2 vidutinių pomidorų
1 mėlynojo svogūno
50 ml obuolių acto
50 ml šalto spaudimo moliūgų sėklų aliejaus
20 g moliūgų sėklų išspaudų (arba 20 g maltų moliūgų sėklų)
Druskos
Citrinpipirių
Svogūną nulupu, supjaustau žiedais ir užpilu indelyje obuolių actu, palieku bent pusvalandžiui. Žuvį supjaustau nemažais gabaliukais, pomidorus mažais kubeliais. Į serviravimo lėkštę dedu svogūnus, tuomet, paliekant tarpus, žuvies gabaliukus, o tarp jų suberiu pomidorų kubelius. Viską palaistau aliejumi, užmalu truputį druskos, pipirų ir pabarstau išspaudomis. Indą palieku šaldytuve kelioms valandoms.
Tiekiu su rugine duonele.