Kuskusas yra Šiaurės Afrikos šalių nacionalinis valgis, pastaruoju metu išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Tradicinis kuskuso paruošimas yra ilgas ir sudėtingas procesas, tačiau europietiškas gaminimo būdas gerokai paprastesnis – kuskuso paprastai nė virti nereikia, tik užplikyti verdančiu vandeniu.
Jums prireiks:
kuskuso kruopų (priklausomai nuo to, kiek valgytojų, gali prireikti 200–400 g),
daržovių sultinio,
pomidorų padažo,
morkų,
kelių bulvių,
cukinijos,
svogūno,
raudonos paprikos,
virtų arba konservuotų pupelių,
kelių skiltelių česnako,
ciberžolės ir čili prieskonių, druskos, cinamono, juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Patroškinkite svogūną daržovių sultinyje ant nedidelės ugnies, kol jis taps permatomas.
Suberkite prieskonius ir maišykite kelias minutes. Sukrėskite pomidorų padažą ir dar patroškinkite 2 minutes.
Supjaustykite daržoves stambiais gabaliukais ir taip pat sudėkite troškinti. Jei norite subtilaus rytietiško skonio, įberkite vos vos cinamono, užpilkite viską vandeniu, kad apsemtų, ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite pupeles ir dar patroškinkite 5 min.
Kuskusą (1 dalis kuskuso 1.5 vandens) suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir, padėję vėsiau, palaukite 5 min. Po to kuskusą gerai išmaišykite – jis turi būti išbrinkęs, purus, visas vanduo susigėręs. Ant kuskuso supilkite troškinį ir patiekite valgyti.