Antradienis, 2025.04.08
Reklama

Kuskuso troškinys

bernardinai.lt | 2013-08-28 09:22:11

Kuskusas yra Šiaurės Afrikos šalių nacionalinis valgis, pastaruoju metu išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Tradicinis kuskuso paruošimas yra ilgas ir sudėtingas procesas, tačiau europietiškas gaminimo būdas gerokai paprastesnis – kuskuso paprastai nė virti nereikia, tik užplikyti verdančiu vandeniu.

Kuskusas
I. Almablackaller (wikipedia.org) nuotr.

Jums prireiks:

kuskuso kruopų (priklausomai nuo to, kiek valgytojų, gali prireikti 200–400 g),

daržovių sultinio,

pomidorų padažo,

morkų,

kelių bulvių,

cukinijos,

svogūno,

raudonos paprikos,

virtų arba konservuotų pupelių,

kelių skiltelių česnako,

ciberžolės ir čili prieskonių, druskos, cinamono, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Patroškinkite svogūną daržovių sultinyje ant nedidelės ugnies, kol jis taps permatomas.

Suberkite prieskonius ir maišykite kelias minutes. Sukrėskite pomidorų padažą ir dar patroškinkite 2 minutes.

Supjaustykite daržoves stambiais gabaliukais ir taip pat sudėkite troškinti. Jei norite subtilaus rytietiško skonio, įberkite vos vos cinamono, užpilkite viską vandeniu, kad apsemtų, ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite pupeles ir dar patroškinkite 5 min.

Kuskusą (1 dalis kuskuso 1.5 vandens) suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir, padėję vėsiau, palaukite 5 min. Po to kuskusą gerai išmaišykite – jis turi būti išbrinkęs, purus, visas vanduo susigėręs. Ant kuskuso supilkite troškinį ir patiekite valgyti.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Balsavimu įvertinimas 5 / 5 (1). Jūs dar nebalsavote
(1)
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Žmogaus papilomos virusas – nuo tikėjimo mitais iki nerimą keliančios statistikos
Lietuvoje sergamumo gimdos kaklelio vėžiu rodikliai išlieka vieni didžiausių Europoje ir viršija Europos Sąjungos (ES) v...
Medicinos psichologė paaiškina, kada nerimas tampa sutrikimu ir kaip sau padėti
Nerimas – natūralus ir kiekvienam žmogui būdingas jausmas, kuris padeda susikaupti ir priimti svarbius sprendimus...
Metiniai Lietuvos sveikatinimo įstaigų rezultatai: įžvelgiamas sveikatos turizmo renesansas
Lietuvos sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija skelbia, kad 2024-ieji Lietuvos sveikatinimo sektoriui tapo išs...
Medikai ragina įsisiurbus erkei nevažiuoti į ligoninę
Erkių sezonas prasidėjo – Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) jau gydomi pirmieji pacientai, užsikrėtę erkiniu...
Interlytiškumas – sąvoka, kurios dar nesuprantame
„Esu interseksualus – mano organizmas negamina testosterono“, – toks atviras Eurovizijos laureat...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų