Lazdyno rutuliukai
Ingredientai:
2 puodukai lazdyno riešutų (sumaltų kavamale);
0,5 puoduko datulių be kauliukų (jei džiovintos – užpilti karštu 80C vandeniu kelioms minutėms);
1 arb. š. vanilės ekstrakto;
žiupsnelis jūros druskos;
0,5 arb. š. cinamono;
0,5 arb. š. neskrudintos kakavos miltelių .
Visus ingredientus sumalti iki vientisos masės – formuoti triufelius, kuriuos galima pavolioti kakavos milteliuose, cinamone, kokosų drožlėse ir pan.
Migdolų rutuliukai
20 triufelių reikės:
2 puodukų migdolų;
1/2 puoduko ispaninio šalavijo sėklų;
1 puoduko datulių be kauliukų (jei džiovintos – užpilti karštu 80 laipsnių C vandeniu kelioms minutėms);
žiupsnelis jūros druskos;
2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės;
2 arb. š. citrinos sulčių;
1/4 puoduko ištirpinto, kokosų arba kakavos sviesto;
1/4 puoduko neskrudintos kakavos miltelių.
Pirmiausia migdolus, ispaninio šalavijo sėklas bei datules kuo smulkiau sumalame kavamale. Tuomet pridedame citrinos žievelę, citrinos sultis, kakavos miltelius ir gerai išmaišome. Formuojame 20 rutuliukų, pavoliojame juos kakavoje ir, atvėsinę šaldytuve, galime skanauti.
Šaldytuve rutuliukus galima laikyti 4-5 dienas.