Reikės:
300 g (ne mililitrų) valgomųjų ledų,
1 stiklinės (250 ml) miltų,
1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių.
Gaminimas:
Ledus išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki visiškai minkštos konsistencijos, tada juos sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Galite šaukštu, galite plaktuvu. Viskas, tešla paruošta.
Dėkite į keksiukų formeles, kepkite 175 laipsnių temperatūroje 15 min.
Patikrinkite mediniu pagaliuku: jei jis liks sausas – keksiukai iškepę. Viršus turėtų išlikti ganėtinai šviesus.
Šie keksiukai neturi ryškaus skonio, visiškai nesaldūs, tad juos galite įvairiai patobulinti, kad „suskambėtų“ ryškiau – uždėti plaktos grietinėlės, uogų, gal aplieti tirpintu šokoladu. O galima ir į tešlą kokį šaukštą cukraus įberti. Ir dar: kuo ledai kokybiškesni, tuo keksiukai skanesni.