Netikėta bulvių ir raudonųjų lęšių draugystė, subtiliai apjungta mėgstamų prieskonių aromatu.
Reikės (3-4 porcijoms):
stiklinės raudonųjų lęšių;
2-3 vidutinio dydžio bulvių;
0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos;
0,5 arbatinio šaukštelio garam masala prieskonių (galite keisti kitais mėgiamais aštresniais prieskoniais);
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos;
šaukšto aliejaus prieskoniams pakepinti.
Gaminame:
Lęšius gerai nuplauti šaltu vandeniu, bulves supjaustyti kubeliais (nedidukais, kaip sriubai).
Puodan pilti šaukštą aliejaus, jame kelias sekundes pakepinti asafetidą ir kitus prieskonius.
Dėti lęšius, bulves ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų daržoves. Virti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 20 min. (kol bulvės suminkštės).
Atsargiai įmaišyti pomidorų pastą, pasūdyti ir uždengus dar palikti apie 5 min. troškintis (ugnį išjungus).
Ragaujame, skanaujame ir ieškome tinkamo derinuko prie troškinio. Mūsų pasirinktas - ryžiai ir morkų salotos.
Patarimas: jei naudosite žaliuosius lęšius, juos prieš verdant pusvalandžiui pamerkite.