Osakos (Japonija) medicinos centro specialistai atliko labai įdomų tyrimą – pabandė išsiaiškinti, kaip maisto spalvos veikia įvairius ligonius.
Paaiškėjo, kad baltos spalvos produktai – pienas ir pieno gaminiai, ryžiai, česnakai, baltagūžiai kopūstai – ramina, mažina dirglumą, taip pat pašalina per inkstus toksiškas medžiagas.
Žali produktai – brokoliai, lapinės salotos, žalieji žirneliai, žalios paprikos – teigiamai veikia smegenų funkciją, mažina nervinę įtampą. Žalios spalvos augaluose esantis chlorofilas, kuris gaminasi veikiant saulės energijai, stimuliuoja raudonųjų kraujo kūnelių formavimąsi ir aktyvuoja imuninę sistemą.
Geltonos spalvos produktai – citrinos, ananasai, bananai, kukurūzai, sūris ir kiaušinių tryniai – stimuliuoja maisto virškinimą, gerina apetitą ir padeda valyti kraują.
Oranžinės daržovės ir vaisiai – morkos, abrikosai, mandariniai, apelsinai – padeda regeneruoti nervų ląstelėms, gerina nuotaiką, slopina galvos skausmą ir pagelbėja inkstams pašalinti toksiškas atliekas.
Raudoni produktai – burokėliai, paprikos, pomidorai, braškės – stimuliuoja medžiagų apykaitą, be to, gerina kraujotaką, didina protinį darbą dirbančių žmonių darbingumą.
Mėlyno atspalvio produktai – vynuogės, slyvos, mėlynės – turi labai daug biologiškai aktyvios medžiagos antocionino, apsaugančios kraujagysles ir pastebimai pagerinančios regą.
Remdamiesi šiais japonų mokslininkų atradimais, medikai rekomenduoja: raudonos spalvos sultis gerti žmonėms, kenčiantiems dėl padidėjusio kraujospūdžio ir sergantiems širdies ligomis; oranžines sultis – ligoniams, kamuojamiems kraujagyslių spazmų ir įvairių depresijų; geltonos sultys padeda sergantiesiems reumatu ir skrandžio opa.