Prireiks:
150 ml pieno,
150 ml kefyro,
100 ml augalinio bekvapio aliejaus,
200 g rudojo cukraus,
žiupsnelio druskos,
2 arbatinių šaukštų tarkuotų apelsino žievelių (nuo vieno nediduko ar pusės didelio apelsino),
2 šaukštų apelsinų sulčių,
300-350 g miltų,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
7-8 mandarinų be kauliukų.
Gaminame:
Suplakame pieną, kefyrą ir aliejų.
Pilame cukrų, druską, apelsino žieveles, apelsino sultis, gerai išmaišome.
Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vėl permaišome.
Liko tik mandarinai - juos nulupame, išskirstome skiltelėmis ir nardiname tešlon. Pirmam bandymui galima dėti kiek mažiau - 5 mandarinus - kad suprastume, ar jų skonis pyrage priimtinas.
Kepame iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių, kol gražiai pagelsta.
Labai skanu ragauti jau atvėsusį pyragą su plakta grietinėle. Puikiai tiks ir vanilinio plombyro draugija (tuomet pyragą patiekti reiktų dar šiltutį).
Patarimas: vasarą išbandykite šį receptą vietoj mandarinų dėdami slyvas.