800 g manų kruopų.
0,5 litro ghi arba sviesto (ar rafinuoto saulėgrąžų aliejaus).
2,5 litro vandens.
400 g (indelis) kondensuoto pieno arba 0,5 kg cukraus.
Žiupsnelis šafrano (nebūtinai).
1 šaukštelis tarkuoto muskato.
100 g geros kokybės šviesių arba juodų razinų ar džiovintų slyvų.
100 g anakardžių arba lazdynų, graikinių riešutų.
Gaminame dviem etapais.
Paruošiame sirupą: puode su 2,5 litro vandens išmaišome kondensuotą pieną; įdedame šafrano, tarkuoto muskato, razinų ir užviriname.
Kitame puode ištirpiname ghi ar sviestą ir jame maišydami kepiname manų kruopas, kol kruopos taps rudai auksinės, o sviestas pradės atsiskirti nuo kruopų. Sudedame riešutus ir sumažinę ugnį į kruopas atsargiai, kad neapsitaškytumėte, supilame karštą sirupą.
Reikia praverti langus, nes susidaro daug garų.
Padidiname ugnį ir maišome, kol kruopos visiškai sugers visą skystį ir jos nebelips prie puodo sienelių.
Patiekiame karštą arba šaltą. Tai puikus desertas su jogurtu ar rūgpieniu.
Atvėsintą galima laikyti keletą dienų.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė